Malet kycklingfilé med två ostar

Vi skär brödet i små bitar, häller på mjölk och låter det suga åt sig. Vi lägger köttet i en skål, blandar i ägg, persilja, salt, peppar, torrmjölk och bröd.
Ingredienser du behöver
500 g fint malen kött (bröst, lårbitar)
150-200 g Gouda
50 g Ädelost
ca 50-70 ml mjölk
1 ägg
1 bulle
2 matskedar torr mjölk av fullfett
2 matskedar hackad persilja
salt
peppar
ströbröd (jag använde två dagar gamla bullar)
grisfett till stekning
Steg-för-steg instruktioner
Baguette skärs i bitar, hälls med mjölk och får stå och suga. I en skål lägger vi köttet, tillsätter ägg, persilja, salt, peppar, torrmjölk och det inlagda baguettet. Allt blandas ordentligt och blandningen slås flera gånger mot skålen så att köttet binder sig väl.
Till sist tillsätter vi den tärnade Gouda och smulad Niva i blandningen. Blanda noga och ställ åt sidan i en timme i kylskåpet. Därefter formar vi platta biffar med fuktiga händer som vi panerar i brödsmulor. Stek i het olja på båda sidor tills de är gyllene.
Ytterligare information om receptet Malet kycklingfilé med två ostar
Mald kycklingfiléer med två ostar är en läcker rätt som glädjer varje kycklingälskare. De består av finmalt kycklingkött blandat med utvalda ostar som ger filéerna en rik smak och krämig konsistens. Dessa filéer är perfekta för lunch eller middag, eftersom de tillagas snabbt och kan serveras med olika tillbehör som potatis eller sallad. När du panerar dem i brödsmulor och steker dem gyllene får du en krispig smak som kommer att vinna över dig och dina nära och kära.