Kalkongulasch

Kalkongulasch
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 4

Rätter som tillagas i en gryta är den enklaste metoden för att laga en läcker lunch eller middag för hela familjen. Försök att laga en fantastisk kalkongryta…

Ingredienser du behöver

1 kalkonlår (benfri)
1 stor lök
2-3 vitlöksklyftor
3-5 matskedar vetemjöl
olja
600-800 ml buljong
Kryddor - efter smak
malen röd paprika (stark)
malen röd paprika (söt)
majoran
salt
malen peppar
krossad kummin
1 nypa malen kryddpeppar

Steg-för-steg instruktioner

Benfria kalkonlår skär vi i tärningar.

I olja fräser vi den hackade löken, lägger i köttet och kryddar med salt och peppar. Därefter tillsätter vi pressad vitlök, krossad spiskummin, oregano, en nypa kryddpeppar och söt paprika, eventuellt också stark paprika för dem som gillar det.

Vi bryner först köttet, häller sedan på lite vatten eller buljong och låter det sjuda tills det är mört.

Av vetemjöl och vatten gör vi en redning och så snart köttet är nästan mört, tjocknar vi och kokar i ytterligare cirka 20 minuter.

Ytterligare information om receptet Kalkongulasch

Kalkonigulasch är en läcker och näringsrik rätt som är populär på tjeckiska bord. Denna gulasch tillagas av högkvalitativt kalkonkött, som är mört och ett hälsosammare alternativ till traditionellt nötkött. Köttet kokas långsamt i en väldoftande sås av lök, vitlök, paprika och kryddor, vilket ger det en rik smak. Det serveras oftast med knödel eller pasta. Kalkonigulasch är det perfekta valet för familjeluncher eller middagar som tillfredsställer alla smaker.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (41 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: fjäderfäkött, sávzzat, beaivemális, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, suola, álki, álggaheddjiide, njuoskkadeapmi, kalkunbiergu

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kalkongulasch.

Lägg till kommentar