Kalkongulasch

Rätter som tillagas i en gryta är den enklaste metoden för att laga en läcker lunch eller middag för hela familjen. Försök att laga en fantastisk kalkongryta…
Ingredienser du behöver
1 kalkonlår (benfri)
1 stor lök
2-3 vitlöksklyftor
3-5 matskedar vetemjöl
olja
600-800 ml buljong
Kryddor - efter smak
malen röd paprika (stark)
malen röd paprika (söt)
majoran
salt
malen peppar
krossad kummin
1 nypa malen kryddpeppar
Steg-för-steg instruktioner
Benfria kalkonlår skär vi i tärningar.
I olja fräser vi den hackade löken, lägger i köttet och kryddar med salt och peppar. Därefter tillsätter vi pressad vitlök, krossad spiskummin, oregano, en nypa kryddpeppar och söt paprika, eventuellt också stark paprika för dem som gillar det.
Vi bryner först köttet, häller sedan på lite vatten eller buljong och låter det sjuda tills det är mört.
Av vetemjöl och vatten gör vi en redning och så snart köttet är nästan mört, tjocknar vi och kokar i ytterligare cirka 20 minuter.
Ytterligare information om receptet Kalkongulasch
Kalkonigulasch är en läcker och näringsrik rätt som är populär på tjeckiska bord. Denna gulasch tillagas av högkvalitativt kalkonkött, som är mört och ett hälsosammare alternativ till traditionellt nötkött. Köttet kokas långsamt i en väldoftande sås av lök, vitlök, paprika och kryddor, vilket ger det en rik smak. Det serveras oftast med knödel eller pasta. Kalkonigulasch är det perfekta valet för familjeluncher eller middagar som tillfredsställer alla smaker.