Köttbullar av kokt kycklingkött

Vi delar brödet i bitar, häller över några matskedar buljong och låter det suga upp ordentligt. Sedan maler vi köttet, löken, vitlöken och det blötlagda brödet. I blandningen...
Ingredienser du behöver
300 g av malet kött (jag hade från vingarna)
1 ägg
1 mindre lök
2 klyftor vitlök
1 brödskalk + lite buljong eller mjölk
50 g riven ost
2-3 matskedar ströbröd + för panering
salt
peppar
en nypa oregano
smedjolja för stekning
Steg-för-steg instruktioner
Vi river brödet i små bitar, häller några matskedar buljong över och låter dem absorbera. Köttet, löken, vitlöken och det genomdränkta brödet maler vi sedan tillsammans.
Vi blandar det vispade ägget, osten och kryddorna i blandningen, och justerar allt efter smak. Därefter låter vi blandningen vila i kylskåp i cirka en timme. Sedan formar vi biffar och panerar dem i ströbröd.
Vi värmer upp fläskfett och steker biffarna från båda sidor tills de blir gyllenbruna. De färdiga lägger vi på en pappersservett för att absorbera överflödigt fett. Serveras med potatis eller kalla med bröd.
Ytterligare information om receptet Köttbullar av kokt kycklingkött
Köttbullar av kokt kyckling är en smaklig och hälsosam maträtt som gläder hela familjen. Förberedelsen är enkel: det räcker med att finhacka det kokta kycklingköttet, blanda med kryddor, ströbröd och ett ägg. Dessa köttbullar kan stekas i panna eller bakas i ugn, vilket ger utrymme för kreativitet i tillagningen. Servera dem med potatismos, sallad eller grönsaksrätter. De är också utmärkta som kall maträtt till lunch eller mellanmål på jobbet. Använd kycklingrester och skapa en läcker och balanserad specialitet!