Kycklinglår på vitkål

Om du gillar enkla recept från en plåt har vi ett fantastiskt tips till dig. Ugnsbakade kycklinglår på en blandning av stekt grönsaker med korv…
Ingredienser du behöver
3 kycklinglår
1/2 huvudkål
250 ml ljus 10° öl
2 mindre korvar
1 röd paprika
1 stor lök
2 matskedar ketchup
3 vitlöksklyftor
vetemjöl
fläskfett eller olja
malskummin
salt
malen svartpeppar
grillkrydda eller annat favoritkrydda
Steg-för-steg instruktioner
Kycklingen saltas, kryddas och paneras i mjöl. Kålen skärs i små bitar, löken i klyftor, paprikan i remsor, korven i skivor och vitlöken i tunna skivor.
I en panna steker vi köttet hastigt på båda sidor och plockar sedan ut det. I stekskyn tillsätter vi olja om det behövs och fräser löken gyllene. Därefter tillsätter vi korven, vitlöken, kummin, paprikan och kålen. Vi fräser tills kålen börjar bli gyllenbrun.
Ölet blandas med ketchup och allt flyttas till en ugnsform. På blandningen lägger vi lår som vi häller över ölet. Ugnsformen täcker vi och gräddar vid 200 °C i cirka 40-45 minuter.
När köttet är mört, tar vi av locket och gräddar tills det blir krispigt.
Som tillbehör kan vi välja hembakat bröd, men det kan också vara kokt potatis eller bara ugnsbakad kål.
Ytterligare information om receptet Kycklinglår på vitkål
Kyllinglår på vitkål är en god och näringsrik maträtt som förenar saftigt kycklingkött med mild grönsak. Vid tillagning marineras låren och därefter kokas de på vitkål, vilket ger rätten en lätt syra och doft. Denna maträtt är idealisk för familjemiddag eftersom den är enkel att förbereda och samtidigt erbjuder en rik smak. Den hälsosamma grönsaken i kombination med protein från köttet gör den till ett utmärkt val för en balanserad kost.