Kyckling i anka

Kyckling i anka
Förberedelsetid: 180 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 8

Kycklingen benas i ett stycke, salta, smeta senap, tillsätt engelsk bacon, korv och stekt ägg. Sedan rullar vi allt i en rulle och…

Ingredienser du behöver

kyckling
anka
salt
kummin
5 dkg bacon
1 korv
2 ägg
senap

Steg-för-steg instruktioner

Vi benfrierar kycklingen till en platta, saltar och smörjer med senap. Sedan lägger vi till engelsk bacon, korv och stekt ägg, som också läggs på köttet.

Vi rullar degen till en rulle och sätter in den i ugnen för att baka.

Vi benfrierar ankan genom att ta bort skelettet och lämna vingar och lår.

Vi benfrierar ankan genom att skära den längs bröstet och ryggsidan.

När kycklingen har svalnat placerar vi den i den saltade ankan, syr ihop skinnet och bakar i ungefär två timmar.

Ytterligare information om receptet Kyckling i anka

Kyckling i anka är en traditionell tjeckisk maträtt som förenar två populära köttsorter till en läcker rätt. Ankan, gräddad till krispighet, omger marinerad kyckling som långsamt tillagas och absorberar den rika smaken av ankfett och örter. Detta enastående recept serveras ofta med dumplings och surkål, vilket skapar en perfekt kombination av smaker. Kyckling i anka symboliserar hemtrevligt gästfrihet och är en populär specialitet vid festliga familjemiddagar.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (29 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: Kyckling, fjäderfäkött, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, mállásat, suola, čeahkka, steike, gáibideaddji, gáibideaddji, feasttat ja ávvudeamit, čivgabiergu

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kyckling i anka.

Lägg till kommentar