Kruta med kastanjefüllning och kålpotatis

Koka kastanjerna i mjölk tills de mjuknar, skala dem sedan varma och mala. Vispa smör med salt och blommor, tillsätt äggulorna, köttet och det malda gradvis.
Ingredienser du behöver
3,6 kg kalkon
Fyllning
100 g smör
100 g kycklinglever eller fläsklever
250 g kastanjer
4 ägg
500 g köttfärs
för smaksättning salt
muskotnöt
mandlar
ströbröd
Till potatisarna
600 g potatis annars enligt gästerna
1 vårlök
2 morötter
200 ml grädde
250 g kåldolmar
salt
peppar
Steg-för-steg instruktioner
Kastanjerna kokas i mjölk tills de mjuknar, sedan skalas de varma och mals. Smöret blandas med salt och blommor, tillsätt äggulorna successivt, köttet, malda lever, kastanjer, äggvitan, lite ströbröd och mandlar. Fyll kalkonen med denna blandning, även under skinnet, salta och strö över fågelkryddor, lägg på smör och sätt in i ugnen för att baka.
Kokt potatis med morötter, likaså kålen. Sedan kokar vi grädden med hackad lök. De kokta potatisarna med morötter mosas, vi tillsätter kålen, häller på grädden och blandar väl. Avslutningsvis smakar vi av.
Ytterligare information om receptet Kruta med kastanjefüllning och kålpotatis
Turkey med kastanjefyllning är en läcker rätt som förenar traditionella tjeckiska smaker. Mört och saftigt kalkonkött är fyllt med en utmärkt fyllning av rostade kastanjer, örter och andra ingredienser som ger rätten en unik smak. Till detta serveras kålpommes som är ett utmärkt komplement som berikar rätten med vitaminer och fantastisk textur. Denna rätt är idealisk för högtider och familjefirande, och den glädjer alla som älskar hemlagad mat.