Utopi

Utopi
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Först förbereder vi lagen genom att koka vatten med vinäger. Under kokningen tillsätter vi salt, socker, lagerblad, chili, peppar, kryddpeppar och olja. Låt koka i cirka 3 minuter. Ta av från värmen och låt lagen svalna.

Ingredienser du behöver

2 kg korv
120 g salt
lagerblad
1.75 kg lök
1 matsked olja
1250 ml vatten
600 ml ättika
10 g socker
chili
20 korn svartpeppar
5 korn kryddpeppar

Steg-för-steg instruktioner

Skalade korvar skärs längs med i fjärdedelar. Löken skalas och skärs i ringar. I en stor glasburk lägger vi löken i botten, ungefär en centimeter hög. På det lägger vi korvarna och upprepar tills burken är full.

Vi häller kontinuerligt på lagen för att undvika luftbubblor tills burken är fylld.

Vi stänger burken ordentligt med ett lock (täcker med plastfolie och håller fast med ett gummiband) och vi kan förvara den. Minst en vecka.

Ytterligare information om receptet Utopi

Utopencer är en traditionell tjeckisk maträtt som ofta serveras som en delikatesse till öl. Det handlar om inlagda korvar som marineras i en ättikslag med lök och kryddor. Tillagningen innebär att korvarna skärs i mindre bitar som sedan varvas med lök och hälls över lagen. Utopencer får stå i kylen i flera dagar för att uppnå rätt smak. Denna maträtt är populär främst på krogar och utgör en del av den traditionella tjeckiska husmanskosten.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Förrätt
Tag: tjeckiska köket, aptitretare

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Utopi.

Lägg till kommentar