Kycklingfilé med senap, panerat i vitlöksspår.

Kycklingfilé med senap, panerat i vitlöksspår.
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 2

Köttet bankas lätt, kryddas med salt och peppar. Den ena sidan penslas med senap och får stå i 10 minuter. Vitlöken rivs fint. Brödsmulor…

Ingredienser du behöver

2 benstekar
steaksenap
2 vitlöksklyftor
2 matskedar parmesan eller annan hård ost
ägg
ströbröd
vetemjöl
salt
peppar
fett för stekning

Steg-för-steg instruktioner

Köttet bankas lätt, saltas och peppras. På ena sidan smörjs det med senap och får stå i 10 minuter.

Vitlök rives fint.

Brödbiten blandas med vitlök och ost. Köttbitarna paneras i mjöl, ägg och kryddad brödsmulor.

Stek i het olja långsamt på båda sidor. De stekta bitarna läggs på en pappersservett. Serveras med kokta potatisar eller potatismos.

Ytterligare information om receptet Kycklingfilé med senap, panerat i vitlöksspår.

Kycklingfilé med senap, panerat i vitlökssmulor, är en utmärkt specialitet som glädjer smaklökarna hos varje köttälskare. Saftigt kyckkött penslas med pikant senap som ger en lätt kryddig ton. Paneringen av krispiga vitlökssmulor skapar en läcker och aromatisk skorpa. Denna rätt passar utmärkt med potatis, sallad eller nybakat bröd. Bara doften av den transporterar dig till en underbar kulinarisk upplevelse full av smaker och aromer. Njut av kycklingfilén och avnjut den fantastiska kombinationen!

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 5.0/5 (48 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: Kyckling, fjäderfäkött, beaivemális, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, álki, álggaheddjiide, steike

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kycklingfilé med senap, panerat i vitlöksspår..

Lägg till kommentar