Kalkon med plommon- och kastanjefyllning

Skölj kycklingköttet och hacka eller mal det fint och stek det i olja med lök tills det blir gyllenbrunt (om du använder magar, koka dem först tills de blir mjuka). Till…
Ingredienser du behöver
1 kalkon
250 g inälvsmat från kalkon (eller kycklinginälvor - hjärtan, lever, magar)
lite solrosolja
3 små lökar
1/2 l mjölk
5 ägg
1/2 kg torkade plommon
1/4 kg kastanjer
1 msk torkad oregano
1 vitlöksklyfta
50 ml konjak
brödskivor utan skorpa
salt
peppar
Steg-för-steg instruktioner
Rensa inälvorna, finhacka eller mala dem och stek dem i olja med lök tills de blir gyllenbruna (om du använder magar, kokar du dem först tills de är mjuka).
Tillsätt ägg, plommon, kastanjer, oregano, hackad vitlök, armagnac och inälvssmeten i mjölken. Rör gradvis ner bitar av toastbröd tills du får en tjock blandning. Arbeta in fyllningen noggrant med händerna, salta och peppra. Stek en liten bit av fyllningen innan du fyller kalkonen och smaka av för att se om smaken är bra. Om så är fallet, fyll kalkonen och sy ihop öppningen.
Förvärm ugnen till 175 grader, om du har varmluftsugn, ställ in på 155 grader. Pensla kalkonen med olja, salta och baka den i två till fyra timmar, med en timmes bakning per kilo vikt vanligtvis beräknat.
I slutet, byt till grill, pensla kalkonen med stekskyn och grilla den kort för att få en gyllenbrun färg.
Ytterligare information om receptet Kalkon med plommon- och kastanjefyllning
Kalkon med plommon- och kastanjfyllning är en delikat maträtt som förenar det saftiga kalkonköttet med en rik smak. Fyllningen, gjord på rostade kastanjer och söta plommon, ger rätten en unik söt-salt balans. Detta traditionella recept är perfekt för högtider och familjefester, där det kommer att glädja varje gourmet. Att förbereda kalkon med fyllning kräver noggrannhet, men resultatet är värt det – det saftiga köttet och den aromatiska fyllningen kommer att förbluffa dina gäster och föra doften av hösten till bordet.