Viltkycklingstrimlor

Viltkycklingstrimlor
Förberedelsetid: 45 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Bröstfiléerna skärs i tunna bitar och marineras i två matskedar olja, kryddor och fint hackad rosmarin. Det rekommenderas att låta dem marineras helst till dagen efter. I oljan…

Ingredienser du behöver

600 g kycklingbröst
1 tsk Vildkryddor
1 kvist rosmarin
2 lökar
100 g purjolök
100 g färska champinjoner
3 msk olja
200 ml grädde
150 ml vitt vin
salt

Steg-för-steg instruktioner

Skär bröstet i tunna strimlor och blanda med två matskedar olja, kryddor och fint hackad rosmarin. Det rekommenderas att låta marinera helst till nästa dag.

Fräs den hackade löken i oljan, tillsätt köttet och bryn det. Tillsätt sedan den skivade purjolöken och champinjonerna och fräs allt tillsammans. Häll sedan i vin och grädde, smaka av med salt och peppar och servera.

Ytterligare information om receptet Viltkycklingstrimlor

Kryddad kycklingstrimlor är en läcker rätt som glädjer alla köttälskare. Denna maträtt kombinerar saftig kycklingkött skuren i tunna strimlor med en rik sås av örter, speciella kryddor och grönsaker. Resultatet är en harmonisk smak som passar utmärkt till pasta eller ris. Tillagningen är snabb och enkel, vilket gör denna rätt till ett utmärkt val för en familjemiddag. Kryddad kycklingstrimlor är en fantastisk förening av traditionell tjeckisk matlagning med moderna inslag och fräschar upp den dagliga menyn.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (43 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: Grönsaker, Kyckling, svampar, fjäderfäkött, steike, beaivemális, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, hálbi, álki, álggaheddjiide, urttat, marineren

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Viltkycklingstrimlor.

Lägg till kommentar