Ugnsrostad kalkon med fyllning

Ugnsrostad kalkon med fyllning
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 90 minuter
Portioner: 1

Rostad kalkon, fylld med en blandning av inälvor, bacon och mandlar, är idealisk för fester. På ytan har den en gyllenbrun skorpa och inuti är den mör och saftig.

Ingredienser du behöver

1 kalkon
4 bröd
200 ml mjölk
150 g bacon
1 tesked torkad persilja (eller färsk)
2-3 matskedar mandlar (hackade)
1/2 äpple (skuret i tärningar)
2 ägg
salt
malen svartpeppar
inälvor
1 liten lök
För att smörja kalkonen
2 matskedar olja
malen kummin
salt
söt paprika

Steg-för-steg instruktioner

Kötthinnor mixas. Brödet delas i små bitar. Baconet hackas fint. Äpplet skärs i små tärningar.

Vi lägger brödet i en skål och häller över mjölken.

När brödet har sugit upp mjölken tillsätter vi inälvor, mandlar, hackat bacon, äpple, persilja, salt, malen peppar och ägg, och vi blandar allt noggrant.

Vi salta kalkonen och fyller dess buk med fyllningen.

Vi syr ihop den med tråd eller fäster den med en köttnål. Löken skalas och hackas.

Oljan blandas med mald kummin, salt och söt paprika.

Vi lägger bacon och lök på botten av en ugnsform, och därefter placerar vi den fyllda kalkonen i den, som vi penslar med oljeblandningen.

Vi täcker med ett lock och sätter in i ugnen. Vi bakar vid en temperatur på 200-250 °C. Tillagningstiden beror på kalkonens storlek.

Sedan tar vi bort locket och bakar i ytterligare 20 minuter så att kalkonen får en fin färg.

Som tillbehör kan vi välja potatis dumpling med surkål eller kokt potatis med vitkålssallad.

Ytterligare information om receptet Ugnsrostad kalkon med fyllning

Ugnsbakad kalkon med fyllning är en traditionell rätt som ofta tillagas vid högtider, som julafton eller familjesammankomster. Den krispiga huden på kalkonen döljer saftigt kött som perfekt kompletterar den rika fyllningen av bröd, örter, grönsaker och ibland även nötter eller torkad frukt. Denna måltid är inte bara smaklig, utan symboliserar även familjens välbefinnande och gemensamma stunder vid bordet. Den serveras vanligtvis med potatissallad eller ugnsrostade potatisar och sås, vilket ger hela måltiden en känsla av det extraordinära.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (28 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: fjäderfäkött, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, mállásat, čeahkka, čoarbbealli, gáibideaddji, gáibideaddji, urttat, feasttat ja ávvudeamit, šaddanbeaivi, kalkunbiergu

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Ugnsrostad kalkon med fyllning.

Lägg till kommentar