Kycklingstrimlor med stekt morot och kålrot

Kycklingköttet tvättas noggrant och skärs i små bitar, salteras och steks i olivolja på alla sidor. När köttet är fint gyllenbrunt, tillsätter vi…
Ingredienser du behöver
1-2 kycklingbröst
1,5 större morötter
1 mindre kålrot
2 vitlöksklyftor
2 teskedar curry
malen kummin (efter smak)
soja sås
olivolja
salt
peppar
redning
Steg-för-steg instruktioner
Kycklingköttet rengörs först och skärs i små bitar, salts och steks i olivolja på alla sidor. När köttet är fint gyllene tillsätter vi kryddorna och grovt riven morot och kålrot. Tillsätt lite vatten så att allt kan koka bra, och låt det sjuda tills köttet blir mört.
Till slut tillsätter vi hackad vitlök, lite soja och saltar och peppar. Om såsen är för tunn kan vi tillsätta lite redning och koka i ungefär en minut.
Avslutningsvis tillsätter vi hackad persilja och blandar väl.
Köttet serveras med ris, potatis eller bulgur.
Ytterligare information om receptet Kycklingstrimlor med stekt morot och kålrot
Kycklingstrimlor med ångad morot och kålrot är en utsökt och hälsosam maträtt som tillfredsställer smaklökarna. Mört kycklingkött skärs i tunna strimlor och steks snabbt för att behålla saftigheten. Den ångade moroten och kålroten ger rätten friskhet och mjukhet, samtidigt som de tillför värdefulla vitaminer och mineraler. Denna rätt passar utmärkt som en snabb middag eller näringsrik lunch, och den är lätt att förbereda i hemmet.