Kycklingpaprikas

Kycklingpaprikas
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 50 minuter
Portioner: 6

Traditionell ungersk mat kom till Tjeckien på 1800-talet och vi gillar fortfarande den idag. Ingen tvekan, kycklingkött i sås av...

Ingredienser du behöver

1 kyckling
salt
malen svartpeppar
1 matsked röd paprikapulver
250 ml 12% grädde
1 lök
olja
3 matskedar vetemjöl

Steg-för-steg instruktioner

Kycklingen skärs i ungefär lång stykker och stekas sedan i olja i en panna.

De stekta bitarna läggs i en tryckkokare och får stå där en stund.

I den kvarvarande fettet i pannan fräser vi den skalade löken som skurits i tärningar, och sedan tillsätter vi paprikapulver, som vi steker i cirka en halv minut.

Alla ingredienser blandas med kycklingen i tryckkokaren och vi tillsätter cirka en halv liter vatten.

Vi sätter på locket på grytan och kokar i 25 minuter.

Vi öppnar grytan och lägger undan kycklingen.

Den kvarvarande såsen tjocknar vi med grädde blandad med mjöl och låter koka i minst 15 minuter. Före servering lägger vi tillbaka kycklingen för att värmas.

Servera med pasta, dumplings eller kokt potatis.

Ytterligare information om receptet Kycklingpaprikas

Kycklingpaprikas är en traditionell tjeckisk rätt som kommer från det ungerska köket. Huvudingredienserna är kyckling, paprika, lök och grädde, som skapar en rik och läcker sås. Kycklingpaprikas serveras vanligtvis med dumplings eller pasta, vilket kompletterar smaken utmärkt. Det är en populär maträtt som ofta lagas vid familjefester och speciella tillfällen. Den höga mängden paprika ger den en typisk röd färg och kryddig smak som många människor har älskat.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (26 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: Kyckling, fjäderfäkött, sávzzat, málesteapmi, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, álki, álggaheddjiide, slovákia, njuoskkadeapmi, ungáragiella

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kycklingpaprikas.

Lägg till kommentar