Lasagne med ost och köttfärs

Lasagne med ost och köttfärs
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Utsökt fantastisk middag.

Ingredienser du behöver

1/2 kg kvalitetsfärs
2 st kökshallon
salt
1 l halvmjölk - kall
svartpeppar - malen
0,3 kg lasagne
60 g färsk smör
50 g vetemjöl - fint
örter basilika
olja - rapsolja
2 st paprika - gul
kryddor muskatnöt
150 g ost - Edamer
100 g hård ost - rökt
1 st ägg
12 matskedar ketchup - söt
6 klyftor Tjeckisk vitlök
2 st fina tomater
1 st äggula

Steg-för-steg instruktioner

I en gryta häller vi lite olja, tillsätter hackad lök och fräser. Vi lägger i köttfärs, kryddar med peppar och salt. Vi steker. Tillsätter fem krossade vitlöksklyftor och lägger i hackad paprika och tomater. Vi river basilika och lägger i söt ketchup.

Och vad får inte saknas? Bechamelsås.

Vi smörjer en ugnsform med smör. Sätter på ugnen på 180 °C.

I en kopp vispar vi lite kall mjölk med äggulor.

I en gryta lägger vi en bit riktigt smör. Tillsätter lite vetemjöl. Vi vispar tills en redning bildas. Fyller på med kall halvfet mjölk och kokar en stund. Kryddar lite med muskot och tillsätter salt. Vi häller i äggulan med mjölken, vispar och kokar en stund.

Vi river rökt ost på rivjärnet.

Vi blandar örterna med ägget och den rökta osten. Saltar och tillsätter en krossad vitlöksklyfta.

Vi lägger åt sidan.

Vi river edamerost.

I en lämplig behållare med lock lägger vi en skopa sås.

Vi lägger ut plattorna (lasagne). Den som är skicklig kan göra dem hemma. Den som vill spara tid tar förkokta.

Vi häller sås över plattorna. Strör över edamerosten. Lägger på köttfärs. Och upprepar. Plattor ...

Till sist kommer plattor täckta med sås och örter med rökta osten.

Vi gräddar i ugnen i cirka en och en halv timme. Du kommer att se. De sista minuterna gräddar vi utan lock. Känner du doften? Det är fantastiskt!

Ytterligare information om receptet Lasagne med ost och köttfärs

Lasagne med ost och köttfärs är en traditionell italiensk rätt som glädjer med sin rika smak. Den består av lager av pasta, saftig köttfärs, läcker béchamelsås och aromatisk tomat sås. Varje lager är dekorerat med ost, oftast parmesan eller mozzarella, som vackert karameliserar gyllene vid gräddning. Att förbereda lasagne tar lite tid, men resultatet är värt det. Det är en fantastisk huvudrätt för familjesammankomster eller festmiddagar. Servera med färskt bröd och sallad för en perfekt upplevelse.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt, Nötkött, Italienska, Köttfärs
Tag: tjeckiska köket, Huvudrätt

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Lasagne med ost och köttfärs.

Lägg till kommentar