Mild kålrotssås

En intressant variation i kosten är den fina kålrotssåsen.
Ingredienser du behöver
mjöl - vetemjöl
1 tesked vinäger
salt
socker - strösocker
2 st ungskål
1 tesked sås - worcestersås
1 st grädde 12 %
Steg-för-steg instruktioner
Till detta en lämplig tillbehör, till exempel (potatis, pasta, knödel) och ett kokt ägg (hårdkokt, stekt ägg) och lunchen eller middagen är på bordet.
De unga kålroten skalas noggrant.
Riv dem grovt på ett rivjärn och lägg i en kastrull.
Tillsätt en nypa salt. Täck lätt med vatten.
Koka. Smaka av och testa kålrotens hårdhet.
I en skål häller vi i vetemjöl och vispar med lite grädde.
Häll över i kastrullen och koka en stund. Tillsätt grädden och worcestershiresås.
Sötar och saltar vi. Surar lite med vinäger och såsen är klar.
Ytterligare information om receptet Mild kålrotssås
Fin kålpuddingås är en läcker och krämig rätt som har sin plats i köken tack vare sin lätthet och balans. Huvudingrediensen är färsk kohlrabi, som med sin milda smak passar utmärkt i såser och soppor. Kohlrabin kokas mjukt och mixas sedan noggrant med lite grädde och smör för att skapa en slät konsistens. Kryddad med salt, peppar och en nypa muskotnöt, serveras såsen helst med kokt potatis eller som tillbehör till kött. Med denna sås får du njuta av en lätt, men näringsrik måltid.