Mormors vaniljkrokar

Mormors vaniljkrokar
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Det ursprungliga receptet på utmärkta vaniljhorn som jag fått av min mormor.

Ingredienser du behöver

280 g vetemjöl
2 st äggulor
200 g smör
80 g florsocker
80 g valnötter

till panering
florsocker med vanilj

Steg-för-steg instruktioner

Låt smöret mjukna och mala nötterna. I en skål blandar vi mjölet, sockret, nötterna och äggulorna. Tillsätt smöret i omgångar till degen och bearbeta allt väl. Linda in degen i plastfolie och låt stå i kylskåp i minst en halvtimma.

Forma degen till små krokar som placeras på en plåt med bakpapper. Grädda vid 180 °C tills de är gyllenbruna.

Täck de varma gräddade krokarna med florsocker blandat med vaniljstång. Lägg dem i en låda och låt stå.

Ytterligare information om receptet Mormors vaniljkrokar

Farmors vaniljbullar är en populär traditionell tjeckisk julbakverk. Dessa spröda och doftande bulle görs av en fin deg som blandas med malda nötter och vaniljsocker. Efter gräddning rullas de i florsocker, vilket ger dem ett sött och mjukt utseende. Med en varm smak och en oemotståndlig doft påminner de om hemtrevnad och julstämning. Varje tugga framkallar minnen av högtidliga stunder tillbringade med familj och vänner.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Konfektyr
Tag: tjeckiska köket, godis, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Mormors vaniljkrokar.

Lägg till kommentar