Mormors vaniljkrokar

Det ursprungliga receptet på utmärkta vaniljhorn som jag fått av min mormor.
Ingredienser du behöver
280 g vetemjöl
2 st äggulor
200 g smör
80 g florsocker
80 g valnötter
till panering
florsocker med vanilj
Steg-för-steg instruktioner
Låt smöret mjukna och mala nötterna. I en skål blandar vi mjölet, sockret, nötterna och äggulorna. Tillsätt smöret i omgångar till degen och bearbeta allt väl. Linda in degen i plastfolie och låt stå i kylskåp i minst en halvtimma.
Forma degen till små krokar som placeras på en plåt med bakpapper. Grädda vid 180 °C tills de är gyllenbruna.
Täck de varma gräddade krokarna med florsocker blandat med vaniljstång. Lägg dem i en låda och låt stå.
Ytterligare information om receptet Mormors vaniljkrokar
Farmors vaniljbullar är en populär traditionell tjeckisk julbakverk. Dessa spröda och doftande bulle görs av en fin deg som blandas med malda nötter och vaniljsocker. Efter gräddning rullas de i florsocker, vilket ger dem ett sött och mjukt utseende. Med en varm smak och en oemotståndlig doft påminner de om hemtrevnad och julstämning. Varje tugga framkallar minnen av högtidliga stunder tillbringade med familj och vänner.