Rör med nötkräm

Rör på festbordet fångar uppmärksamheten med sitt utseende. De är fantastiska som de är, men det viktigaste som ger dem smak är nötfyllningen.
Ingredienser du behöver
Deg
350 g vetemjöl
150 g florsocker
200 g smör
70 g malda nötter
1 ägg
1 gula
1 tesked kakao
Krämen
150 g smör
150 g florsocker
140 g malda nötter
1 matsked rom
Vidare
chokladglasyr
Steg-för-steg instruktioner
Av alla ingredienser gör vi en fin deg och låter den stå i kylskåpet över natten.
Till sist kavlar vi ut degen till ett tjocklek av cirka 3 mm. Sedan skär vi den i rektanglar som är cirka 6x4 cm stora och rullar dem till tunna rör. Vi placerar dem på en plåt med bakplåtspapper, sätter dem i den förvärmda ugnen och gräddar vid 180 °C i 10 minuter. De färdiga rören tar vi försiktigt bort från de metallformar.
De nedkylda rören doppar vi i chokladöverdraget i ändarna och låter dem sedan stelna.
Vi vispar smör och socker till en fluffig konsistens, tillsätter nötter och rom och blandar allt väl. Till sist fyller vi rören med den beredda krämen.
Ytterligare information om receptet Rör med nötkräm
Rör med nötkräm är en läcker efterrätt som glädjer varje godisälskare. De är gjorda av tunt deg som grillas till krispighet och sedan fylls med en mjuk nötkräm. Denna kombination av krispig och mjuk textur skapar en perfekt harmoni av smaker. Nötkrämen ger rören en rik nötaktig smak som är uppfriskande och läcker. Idealiska som en söt avslutning efter måltiden eller som en godbit till te eller kaffe, rör med nötkräm vinner hjärtan hos dem som söker något speciellt och unikt.