Muggnudlar

De som är oroliga för överkokta knödelar kan prova dessa, som kokas direkt i en 250 ml mugg. Det är viktigt att smörja den noggrant så att knödelarna lätt kan tas ut…
Ingredienser du behöver
7 gårdagens frallor
3 ägg (äggulor och äggvitor separat)
0,5 l mjölk
0,5 l vetemjöl
1 nypa salt
1/2 bakpulver
smör till smörjning av muggar
Steg-för-steg instruktioner
Skär upp bullarna i små bitar, häll över mjölk, blanda i äggulorna, rör om, tillsätt bakpulver, salt och mjöl och rör om igen.
Förbered ett fast snö och arbeta in det i degen.
Smörj kopparna med smör och fyll dem med blandningen, där fyllningen ska nå upp till 3/4 av koppen.
Sätt in i en kastrull och fyll med vatten till hälften av kopparna, koka sedan i 20 minuter.
Låt stå under lock i ytterligare 10 minuter.
Ytterligare information om receptet Muggnudlar
Kopplade dumplings är en populär rätt inom den tjeckiska köket, känd för sin enkelhet och snabba tillagning. De förbereds genom att blanda en deg av mjöl, bakpulver, mjölk och ägg, som sedan kokas i en gryta. Detta traditionella recept är idealiskt som tillbehör till såser, kött eller grönsaksrätter. Kopplade dumplings är mjuka, luftiga och ger rätter en läcker smakupplevelse. Deras mångsidighet gör att man kan tillsätta olika ingredienser, som bacon eller örter, så att alla kan förbereda en variant efter sina preferenser.