Påsklamm

Påsklamm
Förberedelsetid: 25 minuter
Tillagningstid: 35 minuter
Portioner: 1

När påsken närmar sig är det en fantastisk möjlighet att ta fram formen för påsklamm. I varje familj förbereder man denna traditionella påskdelikatess på sitt eget sätt...

Ingredienser du behöver

120 g smör
4 ägg
200 g strösocker
1 vaniljsocker
200 ml mjölk
300 g vetemjöl (medium)
1 bakpulver
lite citronsaft
För smörjning och mjölnning av formen
fett
grovt mjöl

Steg-för-steg instruktioner

Smörj noggrant en lamform med fett och strö över mjöl. Sätt ugnen på 170 °C och förvärm den.

Vispa äggvitorna till ett fast skum.

Blanda smör, äggulor och socker till en luftig konsistens. Tillsätt sedan gradvis ljummet mjölk och mjöl blandat med bakpulver.

Tillsätt citronsaft och vänd försiktigt ner äggviteskummet.

Häll smeten i den förberedda formen och grädda i cirka 35 till 45 minuter.

Ytterligare information om receptet Påsklamm

Påskelammen är en traditionell tjeckisk bakverk som grillas vid påskfirandet. Dess typiska form liknar ett lam, vilket symboliserar Jesus Kristus. Sockerhuvud och dekoration med strössel av kokos eller mandelmjöl ökar dess särprägel. Recepten varierar, men de innehåller oftast ägg, socker, smör och mjöl. Efter griljeringen serveras lammet ofta på påskbordet som en del av familjetraditioner där det symboliserar nytt hopp och vår. Det är inte bara en läcker dessert utan också en vacker dekoration som överraskar varje besökare.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (53 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: Påsk, álki, čeahkka, álki, mánáide, čoarbbealli, dessertat, eará, cupcakes

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Påsklamm.

Lägg till kommentar