Plommon i egen saft

Plommon i egen saft
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 1

Om du längtar efter plommonpaj men inte vill vänta på plommonsäsongen, prova detta recept. Då kan du förbereda plommon när som helst. Plommon...

Ingredienser du behöver

plommon
socker

Steg-för-steg instruktioner

Plommonen tvättas, delas på mitten och kärnorna tas bort.

Plommonen läggs i glasburkar och mellan dem strös socker.

I varje burk läggs en matsked vatten. Vi stänger dem och steriliserar vid en temperatur av 85 °C i 40 minuter.

Vi låter kompottarna svalna upp och ner på en handduk.

Ytterligare information om receptet Plommon i egen saft

Plommon i egen saft är en populär delikatess som ofta används som en läcker sylt eller marmelad. Denna rätt behåller den naturliga sötman och smaken av plommon, eftersom de konserveras med endast minimalt tillsatt socker. Idealiska som fyllning i pajer, på pannkakor eller som tillbehör till kötträtter, ger plommon i egen saft rätter en rik och fruktig smak. De är också en utmärkt källa till fiber och antioxidanter, vilket gör dem både smakfulla och hälsosamma!

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (36 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Matlagning
Tag: frukt, Konserver, álki, dábálaš beaivi, čeahkka, álki, slovákia, glutenkeahtes, njálggis, geassereseptat, vegetariána, seailluha, vegan, šaddokonserveremat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Plommon i egen saft.

Lägg till kommentar