Svamp med grönsaker i söt-syrlig lag

Förbered läckra inlagda kantareller med grönsaker i en söt-syrlig lag som kompletterar den milda, jordiga smaken av svamparna med en fräsch ton.
Ingredienser du behöver
Svamp
150 g morot
150 g persilja
150 g lök
Lag
1 l vatten
1/3 l ättika
60 g socker
1 tesked salt
6 lagerblad
12 hela pepparkorn
10 hela kryddpeppar
Steg-för-steg instruktioner
Rena svampar skär vi i större bitar, kokar dem i vatten i 4 minuter, siler dem och låter dem rinna av. Därefter blandar vi dem med grönsaker skurna i strimlor och lägger dem i glasburkar.
Vi gör en lag som vi kokar, sedan häller vi den över svamparna i glasburkarna och stänger burkarna med lock.
Vi steriliserar i 30 minuter vid en temperatur av 80 °C.
Ytterligare information om receptet Svamp med grönsaker i söt-syrlig lag
Svamp med grönsaker i söt-syrlig lag är en läcker rätt som förenar smakerna av skogsöl med färska grönsaker. Denna delikata blandning marineras i en uppfriskande söt-syrlig lag som ger rätten kryddighet och fräschör. Perfekt som tillbehör till kötträtter eller som en vinterdelikatess, svamp med grönsaker är också en populär del av olika sallader och förrätter. Kombinationen av färgglada grönsaker och aromatiska svampar kommer att glädja varje gourmand.