Svamp med grönsaker i söt-syrlig lag

Svamp med grönsaker i söt-syrlig lag
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 1

Förbered läckra inlagda kantareller med grönsaker i en söt-syrlig lag som kompletterar den milda, jordiga smaken av svamparna med en fräsch ton.

Ingredienser du behöver

Svamp
150 g morot
150 g persilja
150 g lök
Lag
1 l vatten
1/3 l ättika
60 g socker
1 tesked salt
6 lagerblad
12 hela pepparkorn
10 hela kryddpeppar

Steg-för-steg instruktioner

Rena svampar skär vi i större bitar, kokar dem i vatten i 4 minuter, siler dem och låter dem rinna av. Därefter blandar vi dem med grönsaker skurna i strimlor och lägger dem i glasburkar.

Vi gör en lag som vi kokar, sedan häller vi den över svamparna i glasburkarna och stänger burkarna med lock.

Vi steriliserar i 30 minuter vid en temperatur av 80 °C.

Ytterligare information om receptet Svamp med grönsaker i söt-syrlig lag

Svamp med grönsaker i söt-syrlig lag är en läcker rätt som förenar smakerna av skogsöl med färska grönsaker. Denna delikata blandning marineras i en uppfriskande söt-syrlig lag som ger rätten kryddighet och fräschör. Perfekt som tillbehör till kötträtter eller som en vinterdelikatess, svamp med grönsaker är också en populär del av olika sallader och förrätter. Kombinationen av färgglada grönsaker och aromatiska svampar kommer att glädja varje gourmand.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (35 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Matlagning
Tag: Grönsaker, Konserver, svampar, málesteapmi, álki, dábálaš beaivi, čeahkka, glutenkeahtes, geassereseptat, čakča, vegetariána, søt ja surgat, gaska-váttis, seailluha

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Svamp med grönsaker i söt-syrlig lag.

Lägg till kommentar