Plommonpajer

Plommonpajer
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi skär brödet i skivor och breder på plommonmarmelad. Vi sätter alltid två bitar ihop. Vi droppar dem med mjölk och doppar dem i ägg som vispas med lite vatten.

Ingredienser du behöver

8 bullar
plommonmarmelad
2 ägg
lite mjölk
3 matskedar vatten
fett till stekning
ströbröd

Steg-för-steg instruktioner

Skär bröden i skivor, bred på sylt och para ihop dem två och två. Slå på mjölk och doppa i vispade ägg med lite vatten.

Vänd dem i ströbröd, stek dem snabbt och servera krispiga till te.

Ytterligare information om receptet Plommonpajer

Plommonpajer är en traditionell tjeckisk efterrätt som kännetecknas av sin läckra kombination av mjukt deg och saftiga plommon. Degen är vanligtvis gjord av mjöl, smör, socker och ägg, vilket ger den en fin och luftig struktur. Plommonen som används i pajerna kan vara färska eller torkade, och när de bakas kompletterar deras söta smak den mjuka degen perfekt. Denna efterrätt är populär på hösten, när plommonsäsongen är, och serveras ofta med ett strössel av socker eller kanel.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (31 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: För barn
Tag: mellanmål, álki, johtil, dábálaš beaivi, hálbi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, dessertat, njálggis, steike, søt borramušat, steikejuvvon

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Plommonpajer.

Lägg till kommentar