Majspudding

Majspudding
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Tre fjärdedelar liter mjölk värms upp till kokpunkten tillsammans med kanel, vanilj och citronskal. I en annan mängd mjölk vispar vi socker, mjöl och äggulor som vi sedan blandar i den kokande blandningen.

Ingredienser du behöver

1 l mjölk
300 g socker
125 g majsmjöl
2 äggulor
25 g smör
vaniljstång
hel kanel
citronzest

Steg-för-steg instruktioner

Trekvarts liter mjölk värms upp till kokpunkten tillsammans med kanel, vanilj och citronskal.

I den ursprungliga mjölken löses socker, mjöl och äggulor och blandas med den kokande mjölken.

Vi rör om tills krämen tjocknar.

Sedan tar vi av från värmen och rör ner smöret.

Allt blandas hälls i en form som vi tidigare smörjt med smör och låt den svalna så att den stelnar.

Ytterligare information om receptet Majspudding

Majspannkaka är en läcker och krämig efterrätt som kommer från USA. Den tillverkas av majsstärkelse, mjölk, socker och ägg som blandas och värms upp tills den tjocknar. Denna efterrätt är populär för sin milda smak och enkla tillagning. Den kan serveras varm eller kall, ofta med frukt eller grädde. Majspannkaka är ett utmärkt val för familjehögtider eller som en snabb efterrätt efter middagen. Det är en traditionell rätt som har vunnit många gastronomers hjärtan.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (37 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: För barn
Tag: málesteapmi, álki, dábálaš beaivi, álki, álggaheddjiide, glutenkeahtes, biergokeahtes borramušat, vegetariána, søt borramušat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Majspudding.

Lägg till kommentar