Plzeňskí rozpeky

Plzeňskí rozpeky
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi börjar med att förbereda surdegen av lite mjölk, jäst och socker. Bredvid blandar vi mjölken med äggulorna.

Ingredienser du behöver

degen 1 kub jäst
2 st äggula
250 g vetemix
1 tsk salt
10 dkg smält smör
250 g vetemjöl
200 ml mjölk
1 tsk socker
ljummen mjölk
för pensling svinfs

Steg-för-steg instruktioner

I en skål med mjöl tillsätter vi den redan jästa jästen, vispade äggulor med mjölk, smält smör och salt. Vi knådar degen och låter den stå varmt för att jäsa.

Vi förbereder en plåt klädd med bakplåtspapper. Av den jästa degen gör vi nu våra små bröd (bullar), som vi trycker till efter att ha placerat dem på plåten. Vi bör kunna få ut cirka 6 bullar. Vi låter dem jäsa en stund till.

Vi smälter lite fläskfett, penslar de jästa bullarna med det och sätter in dem i ugnen på 180 °C. Vi gräddar i cirka 40 minuter.

Servera som tillbehör till kött och grönsaker.

Ytterligare information om receptet Plzeňskí rozpeky

Plzeňska smörgåsar är en traditionell tjeckisk maträtt som härstammar från Plzeň. Denna specialitet består av mjukt bröd som är längsgående skurit och fylld med olika ingredienser, som skinka, ost och grönsaker. Smörgåsarna grillas sedan i ugnen tills de är gyllene och krispiga. De är populära som en snabb snacks eller lätt måltid och serveras ofta med en färsk sallad. Tack vare sin läckra smak och enkla tillberedning har de vunnit hjärtan hos många älskare av tjeckisk mat.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Bakverk, Sidrätter
Tag: tjeckiska köket, sidorätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Plzeňskí rozpeky.

Lägg till kommentar