Porroomelett

Porrlök skär vi i ringar och fräser i fett tills den nästan är mjuk. Därefter häller vi i äggen med lite salt, mjölk och mjöl som vi har blandat i förväg. Till sist strör vi över...
Ingredienser du behöver
4 purjolökar
2 matskedar fett
4 ägg
ungefär 3/4 kopp mjölk
2-3 matskedar vetemjöl
salt
en skiva ost
2 matskedar hackad persilja
gräslök
kerbl (på vintern rädisa)
Steg-för-steg instruktioner
Purjolök skärs i ringar och lätt fräses i fett tills den nästan är mjuk. Därefter hälls över saltade ägg som vi tidigare vispat ihop med mjölk och mjöl. Till slut strör vi över riven ost och gratinerar i ugnen tills den får en gyllene färg.
Omletten skärs i fyra delar och strös över örter. Istället för purjolök kan vi använda paprika skuren i tunna strimlor.
Ytterligare information om receptet Porroomelett
Porroomelett är en läcker rätt som förenar den milda smaken av porro med en luftig äggblandning. Denna rätt är enkel att tillaga och idealisk för en snabb frukost eller en lätt lunch. Porron steks lätt i pannan, vilket ger den sötma och arom. Sedan tillsätts vispade ägg som långsamt stelnar och bildar en smakrik omelett. Den kan serveras med färskt bröd eller en grönsallad, vilket gör den till en utmärkt och välbalanserad rätt.