Potatispannkakor

Potatispannkakor
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Portioner: 2

Förbered gyllenbruna potatiskakor till middag för din familj. De är mycket enkla att göra, smakliga och doftar så lockande att alla kommer att bli sugna på dem.

Ingredienser du behöver

500 g kokta potatis
30 g smör
100 g vetemjöl
1 ägg
1 tesked salt
olja för stekning

Steg-för-steg instruktioner

Kokta potatisar rivs, de vänds i grovt mjöl, saltas, ägg och smält smör tillsätts.

Från ingredienserna gör vi en fast deg som vi kavlar ut till en tunn platta och stansar ut mindre cirklar.

Potatisplättar steks i en het panna med olja på båda sidor tills de är gyllenbruna.

Ytterligare information om receptet Potatispannkakor

Potatisplättar är en populär rätt inom den tjeckiska kök, som har vunnit hjärtan hos många gourmeter. Dessa krispiga plättar görs av rivna potatisar, mjöl, ägg och kryddor, vilket ger dem en utmärkt smak. De är fantastiska som tillbehör eller som en egen rätt, ofta serverade med surkål eller yoghurt. I olika regioner av Tjeckien finns det olika varianter av potatisplättar, vilket återspeglar lokala traditioner och smaker. Denna rätt kan avnjutas både vid en hemlagad middag och vid olika festligheter.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (49 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Grönsaker
Tag: Grönsaker, beaivemális, álki, dábálaš beaivi, mállásat, hálbi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, slovákia, potehtaborramušat, steike, čakča

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Potatispannkakor.

Lägg till kommentar