Ribes- och jostadjam

Ribes- och jostadjam
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Hela röda vinbär med stjälkar kokar vi i 25 minuter. Sedan mixar vi dem och filtrerar saften. Vi mäter dess volym, tillsätter 1 kilogram kristallocker per 1 liter saft och kokar vidare.

Ingredienser du behöver

1 l svartvinbärssaft
1 kg socker
josta - mängd efter smak

Steg-för-steg instruktioner

Koka hela röda vinbär med stjälkar i 25 minuter.

Filttera sedan vätskan.

Mät saften, för varje 1 l saft tillsätt 1 kg kristallocker och koka sedan på låg värme i 20 minuter.

Tillsätt den tvättade krusbären och koka på låg värme i 15 minuter.

Häll på flaskor, förslut dem med lock, vänd dem upp och ner och låt dem svalna. Lägg dem sedan undan.

Ytterligare information om receptet Ribes- och jostadjam

Svartvinbärs- och jostabärssylt är en läcker delikatess som förenar den uppfriskande smaken av svartvinbär och den söta jostabären. Dess intensiva färg och distinkta smak livar upp frukostar eller efterrätter perfekt. Denna sylt är rik på vitaminer och antioxidanter, vilket gör den till ett nyttigt val i varje hem. Den utmärker sig också genom sin mångsidighet – den passar utmärkt på bröd, som tillbehör till ost eller som fyllning i bakverk. Att förbereda svartvinbärs- och jostabärssylt är enkelt och ger glädje åt hemlagat.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (30 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Matlagning
Tag: Konserver, málesteapmi, slovákia, njálggis, geassereseptat, gáibideaddji, gáibideaddji, seailluha, jams, marmeládat ja syllát

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Ribes- och jostadjam.

Lägg till kommentar