Gyros - fläskköttstrimlor

Vem skulle inte lockas av saftigt, välsmakande kött.
Ingredienser du behöver
olja
salt
svartpeppar - malen
grönsaker som tillbehör (t.ex. paprika - röd)
3 pressade vitlöksklyftor kvalitetsvitlök
3 matskedar olja t.ex. rapsolja
1 st kryddor Gyros
1 tesked potatisstärkelse Solamyl
4 - 6 skivor kött - fläsk
5 matskedar ketchup
Steg-för-steg instruktioner
I affären väljer vi ut fint fläskkött och skär det i smala strimlor på en skärbräda. Vi lägger det i en stor skål. Vi tillsätter potatismjölet Solamyl. (1 tesked)
I en mindre skål häller vi kryddblandningen Gyros, som ger köttet den rätta smaken. Vi tillsätter ketchup. Vi peppar. Vi droppar lite olja. Och slutligen blandar vi i pressad, kvalitativ vitlök.
Denna blandning bearbetar vi in i köttet. Vi täcker det med plastfolie. Köttet ska nu få vila så att smakerna kan blandas ordentligt.
Vi häller lite olja i pannan. Strimlorna fräser vi ordentligt och serverar exempelvis med rostade potatisar med rosmarin. (ris, pommes frites) Välj din grönsakssidan enligt eget tycke.
Till detta kan du göra en dipp eller hemmagjord tartarsås, salta köttet och njut av smaken.
Ytterligare information om receptet Gyros - fläskköttstrimlor
Gyros - fläskkött i strimlor är en välsmakande rätt med ursprung i Grekland, som har blivit populär över hela världen. Traditionellt tillagas den av tunna skivor av fläskkött som marineras i en blandning av kryddor som oregano, timjan, vitlök och citronsaft. Därefter grillas strimlorna gyllene på en vertikal spett. Gyros serveras i pitabröd med färska grönsaker, gurksallad eller tzatziki sås. Denna rätt är idealisk för en snabb lunch eller middag och erbjuder en kombination av saftiga smaker och dofter som kommer att glädja alla älskare av medelhavsköket.