Senapssås

Sås av mat som vi alltid har hemma.
Ingredienser du behöver
1 st lök
0,5 l vatten
2 matskedar vetemjöl
1 burk grädde
1/2 tärning buljong
efter smak purjolök
mald svartpeppar
mjölk
salt
Steg-för-steg instruktioner
Vi börjar med att finhacka porrlöken och löken. Låt dem sedan svettas i en panna med uppvärmd olja. Lös upp köttbuljongen i lite vatten och häll den sedan i pannan, rör om. Tillsätt senap och salta, peppra efter smak. Stek kort så här, häll på vatten och koka upp. I det ögonblicket när buljongen börjar koka, tillsätt grädden, vinägern och socker. Om såsen är för tunn, tjocknar vi den med mjölk blandat med vetemjöl.
Så här förberedd sås serverar vi helst till rätter med knödel eller stekt potatis.
Ytterligare information om receptet Senapssås
Senapssås är en populär tillsats till många rätter. Denna kraftfulla sås görs vanligtvis av kvalitets senap, grädde, olja och andra ingredienser som honung eller citronsaft, som ger den en mild söt-syrlig smak. Den passar utmärkt till kött, fisk eller grönsaker, men kan även användas som dressing till sallader. Senapssås är populär i den europeiska kök, särskilt i Frankrike och Tyskland. Förutom den fantastiska smaken ger den också en intressant visuell aspekt till rätten tack vare sin krämiga textur och gyllene gula färg.