Tomatsås med bollar från mormor

Den här himmelska såsen hittade jag i en bok med handskrivna recept från min mormor, och sedan jag provade den har jag inte lagat någon annan.
Ingredienser du behöver
0,5 kg köttfärs
1 - 2 st ägg
1 st lök
malen söt paprika
soja sås
ströbröd
salt
chili krydda
sås
2 - 3 st lök
2 burkar tomatpuré
2 - 3 st lagerblad
6 - 8 korn hela kryddpeppar
salt
2 - 3 msk socker
1 nypa timjan
4 st nejlika
6 - 8 korn hela svartpeppar
4 msk vetemjöl
söt ketchup
4 msk olja
Steg-för-steg instruktioner
Köttbullar
Vi lägger köttfärsen i en skål, tillsätter ägget, den finhackade löken, soja, salt, peppar, paprika och efter smak lite chilipulver och rör om. När blandningen har förenats, börjar vi tillsätta ströbröd efter behov. När köttblandningen är tillräckligt fast formar vi likstora bollar, som vi antingen kan koka i kokande vatten (först gör vi en liten boll som vi testar att kasta i vattnet, om den inte går sönder har vi rätt konsistens), eller så kan vi baka dem i ugnen till gyllene.
Tomatsås
I en djup kastrull fräser vi löken gyllene i smör, tillsätter kryddorna (lagerblad, hela pepparkorn, kryddpeppar, timjan, nejlika, kanel), strör över socker och fräser lätt. Sedan tillsätter vi tomatpurén och efter en kort stunds stekning häller vi på varmt vatten eller buljong. Vi tillsätter ketchup och häller i vetemjöl utspätt med vatten. Såsen rör vi om en stund så att mjölet inte klumpar sig, låter den tjockna och kokar i cirka 20 minuter. Den färdiga såsen smakar vi av och tillsätter vid behov socker eller salt, sedan rör vi om ordentligt och siler över i en annan kastrull.
Mormors tomatsås serveras med de färdiga köttbullarna. Passande tillbehör är ångade brödknyten, pasta eller ris.
Ytterligare information om receptet Tomatsås med bollar från mormor
Tomatsås med köttbullar från mormor är en traditionell rätt som lockar till hjärtat varje familjemiddag på söndagar. Denna utsökta sås, fylld med tomatsmak och örter, kompletterar perfekt de fluffiga köttbullarna, som är tillagade med kärlek och omsorg. Mormor sprider sitt hemliga recept genom generationer, vilket skapar vackra minnen vid bordet. Tomatsåsen är inte bara god, utan värmer även själen, precis som varje måltid som vår mormor lagade. Servera den med färskt bröd eller pasta för en perfekt upplevelse!