Tomatsås

Favorit tomatsås. Barn älskar den. Den färg och söta smak.
Ingredienser du behöver
2 - 3 matskedar socker
kryddpeppar
salt
kanel
lök
buljong
ättika
210 g tomatpuré
pepparkaka riven
lagerblad
nejlika
vetemjöl - fint
1 l vatten
svartpeppar - hel
1 matsked smör
Steg-för-steg instruktioner
Vi slår ner tomatpuré i en kastrull och späder med vatten. Vi lägger i buljong, lite riven pepparkaka och lök. Vi kryddar.
I en mindre kastrull lägger vi en bit smör och tillsätter socker. Den rostade sockret lägger vi tillbaka i såsen.
Vi smakar av och justerar med lite vinäger och socker. Slutligen doftande kanel. Vi garnityr med barnsemolina eller mjöl. Vi kokar en stund. Servera med pasta eller knödel och kött. Mums.
Ytterligare information om receptet Tomatsås
Tomatsås är en populär rätt inom den tjeckiska kök. Huvudingredienserna är tomater, som utgör grunden för den läckra såsen. Smaken betonas ofta med tillsats av kryddor som kryddpeppar, lagerblad och nejlika. Såsen serveras vanligen med nötkött eller fläskkött och knödel eller pasta. Tomatsås är känd för sin milda, söta smak som både barn och vuxna älskar. Recepten kan variera beroende på region och familjetraditioner, men grunden är alltid kvalitativ tomatpassata eller tomatpuré.