Tomatsås

Tomatsås
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Favorit tomatsås. Barn älskar den. Den färg och söta smak.

Ingredienser du behöver

2 - 3 matskedar socker
kryddpeppar
salt
kanel
lök
buljong
ättika
210 g tomatpuré
pepparkaka riven
lagerblad
nejlika
vetemjöl - fint
1 l vatten
svartpeppar - hel
1 matsked smör

Steg-för-steg instruktioner

Vi slår ner tomatpuré i en kastrull och späder med vatten. Vi lägger i buljong, lite riven pepparkaka och lök. Vi kryddar.

I en mindre kastrull lägger vi en bit smör och tillsätter socker. Den rostade sockret lägger vi tillbaka i såsen.

Vi smakar av och justerar med lite vinäger och socker. Slutligen doftande kanel. Vi garnityr med barnsemolina eller mjöl. Vi kokar en stund. Servera med pasta eller knödel och kött. Mums.

Ytterligare information om receptet Tomatsås

Tomatsås är en populär rätt inom den tjeckiska kök. Huvudingredienserna är tomater, som utgör grunden för den läckra såsen. Smaken betonas ofta med tillsats av kryddor som kryddpeppar, lagerblad och nejlika. Såsen serveras vanligen med nötkött eller fläskkött och knödel eller pasta. Tomatsås är känd för sin milda, söta smak som både barn och vuxna älskar. Recepten kan variera beroende på region och familjetraditioner, men grunden är alltid kvalitativ tomatpassata eller tomatpuré.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Såser
Tag: tjeckiska köket, Sås, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Tomatsås.

Lägg till kommentar