Mjuka julpepparkakor

Mjuka julpepparkakor
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Alla ingredienser förbereder vi på bänken, där vi knådar dem till en deg.

Ingredienser du behöver

25 g smör
1 matsked kakao
125 g florsocker
2 st ägg
1 tesked pepparkakskrydda
50 g honung
1 tesked natron
325 g vetemjöl
glasyr 1 tesked citronjuice
1 st äggvita
100 g florsocker

Steg-för-steg instruktioner

Vi beströ med mjöl och kavlar ut degen till en platta, från vilken vi stansar ut valda former.

Dessa lägger vi på en plåt som vi sedan sätter in i en förvärmd ugn på 200°C och gräddar till önskad färg.

Vid uttagningen penslar vi genast med vispat ägg.

Medan pepparkakorna svalnar förbereder vi glasyr av siktat florsocker, citronsaft och äggvita, som vi vispar ihop.

Vi dekorerar pepparkakorna efter eget tycke och låter dem stå.

 

Ytterligare information om receptet Mjuka julpepparkakor

Mjuka julspritzkakor är en traditionell tjeckisk julspecialitet som glädjer varje godisälskare. Dessa doftande spritzkakor kännetecknas av sin mjuka struktur och rika smak av kryddor som kanel, nejlika och ingefära. Efter gräddning är de mjuka och saftiga, vilket gör dem idealiska för dekoration med glasyr eller vinbär. De bereds i olika former, ofta som jultomtar, änglar eller snögubbar. Mjuka julspritzkakor är inte bara läckra, utan också en älskad del av julstämningen i många tjeckiska hem.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Konfektyr, För barn, Julrätt
Tag: tjeckiska köket, godis, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Mjuka julpepparkakor.

Lägg till kommentar