Ostsås med purjolök

Ostsås med purjolök
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi tvättar de mellersta purjolökarna, skär dem i små bitar och fräser dem i het fett. Vi kryddar med vegeta, tillsätter lite vatten och låter koka.

Ingredienser du behöver

200 ml gräddfil
3 st purjolök
250 ml grönsaksbuljong
200 ml mjölk
100 g gräddost
efter smak mald vit peppar
vegeta
salt
efter behov vetemjöl
fett eller olja

Steg-för-steg instruktioner

I en annan kastrull förbereder vi en roux (smält fett som strös med mjöl). Vi häller i grönsaksbuljong, mjölk och kokar under ständig omrörning (var försiktig så att det inte bränns vid). Vidare smälter vi ost i såsen, tillsätter salt, peppar och, under ständig omrörning, lägger vi till purjolök och grädde. Vi låter det koka en stund till, men det får absolut inte koka.

Såsen kan serveras med olika typer av pasta, men även med potatismos och köttbullar.

Ytterligare information om receptet Ostsås med purjolök

Ostsås med purjolök är en läcker och krämig rätt som passar utmärkt till alla sorters pasta, potatis eller grönsaker. Purjolöken ger såsen en mild smak och trevlig textur, medan ostar som parmesan och emmental säkerställer en rik och fyllig smak. Denna rätt är inte bara god, utan också snabb att förbereda, vilket gör den idealisk för vardagar. Kombinationen med en färsk örtblandning eller lite peppar ger såsen extra charm och lyfter den till en gourmetnivå.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Såser, Sidrätter, Vegetarisk, Grönsaker
Tag: tjeckiska köket, Sås, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Ostsås med purjolök.

Lägg till kommentar