Nässelspenat

Nässelspenat
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Portioner: 1

Med vårens ankomst kommer tiden för rening, insamling av färska örter och för att fräscha upp våra rätter. Det här receptet kommer att ge dig allt i ett.

Ingredienser du behöver

ömtåliga toppskott av unga nässlor (mängd efter behov)
2 hela ägg
1 stor lök
3 vitlöksklyftor
salt
malen svartpeppar
fläskfett
ströbröd

Steg-för-steg instruktioner

Vi plockar unga toppar av nässlor, cirka 5 cm från deras topp.

Vi kokar en större mängd saltat vatten, som vid tillagning av pasta, och när det börjar koka, tillsätter vi nässlorna och kokar dem några gånger.

Vi sköljer nässlorna och låter dem rinna av ordentligt. Sedan hackar vi dem i väldigt små bitar eller maler dem.

I det upphettade fläskfettet tillsätter vi hackad lök och låter den bli genomskinlig, sedan tillsätter vi de malda nässlorna.

I blandningen tillsätter vi mosad vitlök, saltar och peppar efter smak.

Vi tillsätter vispade ägg och tjocknar dem vid behov med ströbröd.

Ytterligare information om receptet Nässelspenat

Brännässelsoppa är en läcker och hälsosam rätt som använder unga brännässlor som huvudingrediens. Denna rätt är rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter som stärker immunförsvaret och stödjer hälsan. Tillagningen är enkel: koka brännässlorna lätt, tillsätt smör, lök och kryddor efter smak. Brännässelsoppan passar utmärkt som tillbehör till kött eller med bröd. Det är ett fantastiskt sätt att utnyttja vilda örter och berika kosten med nya smaker.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (40 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Sidrätter
Tag: steike, beaivemális, dábálaš beaivi, hálbi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, čatnon, álbmái, urttat, vegetariána, njuoskkadeapmi, giđđa, ruotnasiid liigeborramušat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Nässelspenat.

Lägg till kommentar