Svamp-ragu

Svamp-ragu
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 2

Svampen skärs i fjärdedelar beroende på storlek och steks kort i olja. Därefter tillsätter vi finhackad vitlök och steker en stund till. Avslutningsvis häller vi på vin.

Ingredienser du behöver

olja
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner (eller skogssvampar)
4 ägg (hårdkokta)
2 dl vitt vin
maizena

Steg-för-steg instruktioner

Svampen skärs i kvarter beroende på storlek och steks kort i olja. Sedan tillsätter vi finhackad vitlök och steker en stund till.

Vi häller på vin, där vi har tillsatt majsstärkelse.

Äggen som skurits i större bitar kokas snabbt.

Serveras med kokt ris eller stora pasta.

Ytterligare information om receptet Svamp-ragu

Svampgryta är en läcker rätt som hyllar smaken av färska svampar. Denna rätt tillagas vanligtvis med en kombination av olika sorters svampar, såsom kantareller, champinjoner eller shiitake, som smulas ner med lök, vitlök och örter. Den kan serveras som huvudrätt eller tillbehör, ofta tillsammans med pasta, ris eller bröd. Svampgryta är populär inte bara för sin utmärkta smak, utan också som ett hälsosamt alternativ, rikt på vitaminer och mineraler. Den kännetecknas av sin aromatiska lätthet och kan enkelt anpassas efter säsongens ingredienser.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (30 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt
Tag: svampar, steike, málesteapmi, beaivemális, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, suola, čeahkka, álki, álggaheddjiide, biergokeahtes borramušat, vegetariána

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Svamp-ragu.

Lägg till kommentar