Svampomelett

Rengörda svampar och vitlök skärs i skivor, löken i ringar. I en panna värmer vi olja och fräser svampen med vitlöken och löken tills vattnet avdunstar.
Ingredienser du behöver
300 g färska svampar
4 ägg
2 vitlöksklyftor
2 vårlökar
80-100 g hård ost
1 matsked grädde
2 matskedar olja
salt
peppar
Vidare
cherrytomater
grön paprika
Steg-för-steg instruktioner
Rengörda svampar och vitlök skärs i tunna skivor, löken i ringar. I en panna värmer vi olja och sautéer svamparna tillsammans med vitlöken och löken tills vattnet har kokat bort från svamparna.
Äggen blandas med grädden, salt, peppar och hälften av den rivna osten. Denna blandning hälls över de sautérade svamparna och kokas under lock tills äggen delvis har stelnat.
I pannan lägger vi ringarna av tomater och paprika, tillsätter resten av osten. Vi värmer upp grillen och gratinerar allt i pannan tills äggen helt har stelnat och fått en gyllene färg. Servera genast.
Ytterligare information om receptet Svampomelett
Svamppomelett är en läcker rätt som gläder svamp- och äggälskare. Den är lätt att tillaga och kan berikas med olika örter eller grönsaker. Färska svampar, såsom kantareller eller champinjoner, ger omeletten en rik smak och arom. Det räcker med att steka dem i pannan med lite smör, lägga till vispade ägg och låta allt sätta sig. Servera den varm med en bit färskt bröd, så får du en utmärkt lunch eller frukost som mättar och glädjer dina smaklökar.