Tiramisu med mascarpone

Detta är ett recept på äkta tiramisu med mascarpone.
Ingredienser du behöver
2 paket långa kex
250 g mascarpone
2 matskedar florsocker
3 st ägg
efter smak stark svart kaffe
1 paket vaniljsocker
1 förpackning vispgrädde
till dekoration holländsk kakaopulver
alkohol
Steg-för-steg instruktioner
Äggulorna vispas med socker. Därefter tillsätter vi mascarpone och vispar för hand till en slät kräm.
Vispgrädden vispas med vaniljsocker. Från äggvitorna vispas ett hårt skum. Till den resulterande äggula-blandningen tillsätter vi vispgrädde, äggvitor och vispar lätt till en kräm.
I en form lägger vi savoiardi-kakor som vi doppar i svart kaffe blandat med rom. Katterna täcker vi sedan med kräm. Vi kan strö över kakao. Vi gör ett nytt lager av savoiardi och igen täcker vi med den återstående krämen. Vi strö över kakao ordentligt.
Tiramisu med mascarpone låter vi stå i kylskåpet i minst 12 timmar. Därefter kan vi servera.
Ytterligare information om receptet Tiramisu med mascarpone
Tiramisu med mascarpone är en traditionell italiensk dessert som är populär över hela världen. Den består av lager av savoiardi (sockerkakor) som är doppade i espresso, varvade med en kräm av vispat mascarpone, ägg och socker. Tiramisu smaksätts vanligtvis med kakao och ibland med likör, vilket ger den en karakteristisk smak. Denna delikatess är känd för sin mjukhet och uppfriskande karaktär, perfekt för att avsluta varje måltid. Den leriga utseendet med kontrasten av mörkt kakao mot den ljusa krämen lockar till konsumtion och garanterar att njutningen av maten blir oförglömlig.