Den enklaste tomatsåsen till pasta från italiensk kokbok

För att förbereda denna enkla sås behöver vi bara några ingredienser. Tomater och lök skalas, kokas och slutligen saltas såsen och kryddas med peppar. Servera…
Ingredienser du behöver
800 g färska mogna tomater
ungefär 4 matskedar smör
1 lök
salt
malen peppar
Steg-för-steg instruktioner
Skär tomaterna i ett kryss och sänk dem i kokande vatten i cirka 30 sekunder. Ta sedan upp dem och ta bort skalen. Skär dem i större bitar.
Tillsätt dem i en kastrull med smör och delad lök, salta dem och koka på mycket låg värme i cirka 40 minuter, rör om då och då och mosa större bitar av tomaterna med en träsked.
Tillsätt sedan kryddor, smaka av och salta efter smak. Ta bort löken och stäng av.
Blanda såsen helt enkelt med pastan och strö riven parmesan över på tallriken.
Ytterligare information om receptet Den enklaste tomatsåsen till pasta från italiensk kokbok
Den enklaste tomatsåsen för pasta är en klassiker i det italienska köket som förtrollar med sin enkelhet och smak. Grunden för denna sås är mogna tomater, vitlök, olivolja och färsk basilika. Tillagningen är snabb och enkel – det räcker med att koka tomaterna med vitlök och smaka av med örter. Denna sås passar utmärkt till olika sorters pasta och framhäver deras smak. Det är det perfekta valet för en snabb middag eller ett tillfälle att bjuda vänner. Njut av den italienska matlagningens autenticitet med detta enkla recept!