Tortilla - mexikansk platta

Tortilla - mexikansk platta
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vem skulle inte gilla fyllda tortillor.

Ingredienser du behöver

280 ml varmt vatten
6 matskedar fett
500 g mjöl ( vetemjöl, majsmjöl)
salt

Steg-för-steg instruktioner

I en skål häller du vetemjöl och lägger i fett i skedar. Salta lätt. Värm vatten och häll försiktigt i det gradvis. Knåda.

På en silikonmatta kan du forma en rulle av degen. Dela den i jämna bitar. Rulla dem sedan ut till cirklar.

I en större panna steker du dem en stund (några sekunder) från båda sidor.

Fyll med din valda blandning, rulla ihop och servera. Förbered till exempel en varm grönsaksblandning med dip. Eller kyckling, fläskkött. Fyll med färska grönsaker. Möjligheterna är oändliga. Smaklig måltid.

Ytterligare information om receptet Tortilla - mexikansk platta

Tortilla är en traditionell mexikansk rätt som består av en enkel platt kaka gjord antingen av majs- eller vetemjöl. Dessa kakor är en hörnsten i mexikansk matlagning och används för att förbereda många olika rätter som tacos, burritos och quesadillas. Majstortillas har en lång historia som sträcker sig tillbaka till aztekerna, medan vetetortillas blev populära senare. Tortilla är mångsidig och kan serveras varm eller kall med olika fyllningar, vilket gör den till en favorit över hela världen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Smaker, Kött av fjäderfä, Huvudrätt, Nötkött, Mexikansk, Fläskkött
Tag: aptitretare, Mexikanska köket, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Tortilla - mexikansk platta.

Lägg till kommentar