Tomater på toast

Vi tar skivor av baguette eller toastbröd och sprutar dem med vitt vin.
Ingredienser du behöver
50 g engelsk bacon
1 st vit fralla eller toastbröd
150 g riven ost
3 st ägg
1 dl vitt vin
10 st tomat
1 msk färsk persilja
till dekoration cherry tomater
efter smak salt
malsvartpeppar
efter behov olja
Steg-för-steg instruktioner
I kokande vatten skållar vi tomater, skalar dem och skär dem i bitar.
I en panna värmer vi lite olja och rostar franskbröden lätt. Låt dem vara åt sidan, lägg i fint hackad bacon och lök i pannan och fräs. Tillsätt tomaterna och låt sjuda lätt. Rör sedan i äggen, salta och peppra.
Låt svalna och blanda i riven ost med hackad persilja. Fördela på de förberedda toastbröden eller franskbröden och lägg på en smord plåt. På varje bröd lägger vi också en skiva bacon och gräddar toasten i en förvärmd ugn.
Till dekoration använder vi halverade körsbärstomater och serverar.
Ytterligare information om receptet Tomater på toast
Tomatsmörgåsar är en enkel och smaklig maträtt som glädjer varje älskare av snabb och hälsosam mat. Tillagningen är mycket enkel: det räcker med att rosta brödskivor och lägga på färska tomater. Du kan även tillsätta salt, peppar och örter som basilika eller oregano för att framhäva smaken. Denna maträtt är idealisk som ett lätt mellanmål eller förrätt som svalkar på varma dagar. Tomatsmörgåsar är inte bara läckra utan också rika på vitaminer och antioxidanter!