Pico de Gallo - sallad i färgerna av den mexikanska flaggan

Alla ingredienser skärs upp. Tomaterna delas på mitten, sedan skärs de i fjärdedelar och slutligen i mindre bitar. Löken hackas fint. Paprikorna skärs i små bitar, om du har dem.
Ingredienser du behöver
5 medelstora tomater
1 medelstor lök
2 jalapeñopaprikor eller cirka två stora matskedar inlagda jalapeños
3 vitlöksklyftor
2 teskedar färsk koriander
1 lime
salt
peppar
Steg-för-steg instruktioner
Vi skär allt. Först halverar vi tomaterna, sedan skär vi dem i fjärdedelar och till slut hackar vi dem i mindre bitar. Löken hackar vi fint. Paprikorna hackar vi också, om de är färska tar vi bort fröna och kärnorna. Vitlöken pressar vi och färsk koriander hackar vi i små bitar.
Vi blandar alla ingredienser tillsammans. Det är bra att tillsätta rivet skal från lime, men om du inte tycker om det kan du hoppa över det. Vi pressar saften ur limen och häller den över salladen. Vi salta och peppra. Vi blandar noggrant och låter den svalna.
Vi kan servera den som en egen rätt eller med majschips, alternativt som fyllning till tacos. Jag rekommenderar att ha åtminstone något vitt bröd till hands, som en baguette, eftersom salladen verkligen är ganska kryddig.
Ytterligare information om receptet Pico de Gallo - sallad i färgerna av den mexikanska flaggan
Pico de Gallo, även känt som mexikansk sallad, är en uppfriskande blandning som förenar smakerna av Mexiko. Denna färgglada sallad, som består av färska tomater, lök, koriander och limejuice, skapar en mångfald av nyanser av rött, vitt och grönt - i harmoni med färgerna på den mexikanska flaggan. Pico de Gallo serveras ofta som en sida till tacos eller som en dipp med tortillachips. Det är ett utmärkt val för dem som söker ett hälsosamt och välsmakande alternativ inom mexikansk matlagning.