Utmärkt vaniljglass

Utmärkt vaniljglass
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Utmärkt vaniljglass kan fräscha upp oss på ett trevligt sätt.

Ingredienser du behöver

2 st. äggvita
3 st. äggula
60 g socker - kristall
1 st. vispgrädde
1 st. vaniljsocker

Steg-för-steg instruktioner

Först separerar vi äggulorna och äggvitorna. Av äggvitorna gör vi ett fast skum.

Vi tar en skål och vispar grädden. Vi rör försiktigt i vaniljsockret.

Kristallsockret hälls i skålen, blandas med äggulorna och vispas med en visp. (i vattenbad!) Efter en stund tar vi bort från plattan och fortsätter vispa. Bäst med en elektrisk visp, så sparar vi oss arbete.

Den färdiga grädden med socker tillsätter vi till de vispade äggulorna och blandar försiktigt i skummet.

Vi lägger in i frysen i några timmar. Vi kan servera med pannkakor eller separat.

Ytterligare information om receptet Utmärkt vaniljglass

Utmärkt vaniljglass är en klassiker bland desserter som gläder alla sötsaksälskare. Den tillverkas av högkvalitativa ingredienser, där färsk grädde och äkta vanilj spelar huvudrollen. Dess mjuka och krämiga konsistens smälter i munnen, medan den intensiva vaniljaromen garanterar en oförglömlig smakupplevelse. Denna dessert är ett perfekt val för heta sommardagar, men fungerar lika bra som avslutning på en festlig middag. Utmärkt för sig själv, eller i kombination med en varm chokladtårta, kommer den alltid att glädja dina sinnen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Godis, Hemlagad glass
Tag: tjeckiska köket, efterrätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Utmärkt vaniljglass.

Lägg till kommentar