Chokladmuffins

Vad slår aldrig fel, men överraskar glatt? Muffins. Ja, det är dem. Låt oss gå på dem.
Ingredienser du behöver
1 stk ägg
1/2 tesked salt
1/2 mugg socker - strösocker
1 paket baking powder
2 st cukr - vanilj
1/2 mugg olja
2 mugg mjöl - vetemjöl
150 g choklad
2 st cukr - vanilj
1 mugg halvfet mjölk
fett eller pappersformar
mjöl eller pappersformar
1 paket vaniljpudding (pulver)
Steg-för-steg instruktioner
Vi köper alla ingredienser och pappersformar för muffins. (eller muffinsformar)
Vi förvärmer ugnen till 180°C. Vi tar ut muffinsplåten och lägger i pappersbakformar. På en skärbräda hackar vi chokladen i små bitar och lägger åt sidan.
I en skål häller vi i mjölet, vaniljsockret, bakpulvret, saltet, strösockret och puddingpulvret. Vi knäcker i ett ägg. Vi tillsätter mjölken och oljan.
Vi lägger i den hackade chokladen och blandar allt för hand eller med en köksmaskin.
Med hjälp av en slev och en sked lägger vi smeten i pappersformarna. (eller i muffinsformen) Vi fyller ungefär bara till hälften av formarna.
Vi sätter in i ugnen i 20 minuter. Smaklig måltid.
Ytterligare information om receptet Chokladmuffins
Muffins med choklad är ett sött bakverk som är populärt världen över. Dessa läckra godsaker kännetecknas av en fin struktur och en rik chokladsmak. De tillagas oftast av vetemjöl, socker, ägg, smör och kvalitetsmörk eller mjölkchoklad. Ibland tillsätts även kakao i degen för en mer intensiv chokladupplevelse. De är perfekta som ett snacks till té eller kaffe, och på grund av sin enkelhet är de omtyckta inte bara bland hemmabagare. De kompletteras ofta med frukt eller nötter, vilket ger dem en ytterligare dimension av smak.