Vitlökssåser

Kall sås:
Ingredienser du behöver
sås 1 salt
4 kly vitlök
4 matskedar olivolja
4 matskedar vatten
100 g magert majonnäs
1 matsked citronjuice
1/2 tesked socker
peppar
sås 2 100 g keso
2 matskedar vetemjöl
peppar
salt
2 st vår lök
4 klyftor vitlök
2 matskedar olja
till dekorering hackad persilja eller gräslök
Steg-för-steg instruktioner
Vi pressar vitlök med salt och peppar. Vi lägger det i en skål och häller över citronsaft, blandar och tillsätter olivolja och vatten. Avsluta allt med att tillsätta majonnäs och hackad persilja och gräslök. Smaka av vid behov.
Sås som tillagas varm:
Vi pressar återigen vitlök med salt och peppar, hackar löken fint och låter den fräsa i het olja. Vi strör över mjöl, fräser och häller på buljong. Koka på detta sätt i cirka 20 minuter. Tillsätt sedan den pressade vitlöken, färskost, hackad persilja och gräslök. Krydda ytterligare efter smak. Vitlökssåsen kyls i kylskåp och serveras väl kyld.
Båda såserna serveras kalla till grillade grönsaker, potatis och kött.
Ytterligare information om receptet Vitlökssåser
Vitlök dip är populära och välsmakande pålägg som utmärkt kompletterar olika rätter. Denna dip, baserad på vitlök, yoghurt eller gräddfil, är perfekt för grillning, i sallader eller som tillbehör till grönsaker och chips. Dess kraftfulla smak ger en extra touch till många olika rätter. Vitlök dip är också lätta att förbereda och kan berikas med olika örter och kryddor efter smak. Denna läckra delikatess är ett perfekt val för varje fest eller familjesammankomst.