Wienerschnitzel

Wienerschnitzel
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Portioner: 4

På fint bankad kalvkött som är panerat i en krispig breadcrumbs som är gyllenbrun stekt. Här pratar vi om en fantastisk wienerschnitzel som tillhör…

Ingredienser du behöver

600 g kalvkött, skuren i bitar
4 små och tunna skivor smör
4 skivor citron
mjöl
mjölk
2 ägg
fin ströbröd
olja

Steg-för-steg instruktioner

Köttet bankas ut, helst under plastfolie, skärs runt om för att förhindra att det deformeras under stekningen.

Salta, vänd i mjöl, doppa sedan i dina saltade ägg som vispats med mjölk och slutligen i ströbröd.

I en större kastrull värmer vi upp mer olja, tillsätter köttet, täcker med lock och sänker värmen till medelhög nivå.

Stek långsamt på båda sidor tills de får en gyllenröd färg.

Ta bort köttet och låt överflödig fett rinna av på hushållspapper.

Vid servering lägg en tunn bit färsk smör och en skiva citron på varje schnitzel.

Servera med potatismos, majonnäs-patatissallad, stekta potatisar eller ångad ris – beroende på vad man gillar, och med någon sallad eller kompott. Det var överraskande för mig att jag inte hittade detta traditionella recept här.

Ytterligare information om receptet Wienerschnitzel

Wienerschnitzel, känt som "Wiener Schnitzel", är en traditionell österrikisk maträtt som består av en skiva kalvkött som paneras och steks gyllene. Denna läckra rätt serveras vanligtvis med potatissallad eller potatis och citron, som ger en fräsch smak. Wienerschnitzel har blivit populär inte bara i Österrike utan även över hela världen och är en symbol för den wienesiska kök. Dess tillagning kräver noggrannhet för att resultatet ska bli krispigt och smakrikt.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (45 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt
Tag: beaivemális, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, suola, álki, steike, eará biergu, eurohpálaš, bohccobiergu

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Wienerschnitzel.

Lägg till kommentar