Förlorade ägg

I en liten skål häller vi vatten med ättika och värmer den täckta skålen i mikrovågsugnen på full effekt tills den börjar koka (det tar cirka 30 till 45 sekunder). Vi knäcker ägget, separerar gulan...
Ingredienser du behöver
(Mängd för 1 ägg)
2 msk vatten
1/4 tsk vinäger
1 ägg
1 tsk smör
salt
peppar
1 tsk grön lök
persilja
gräslök
basilika
Steg-för-steg instruktioner
I en liten skål häller vi vatten med vinäger och värmer den täckt i mikrovågsugnen på full effekt tills det börjar koka (det tar ungefär 30-45 sekunder). Vi knäcker äggen, sticker hål på äggulorna och försiktigt lägger dem i det kokande vinägervattnet.
Vi täcker skålen och värmer den i mikrovågsugnen på 70% effekt i 1/2 till 3/4 minut. Därefter tar vi ut skålen från ugnen och låter äggen vila täckta i ungefär 2 minuter. Slutligen tar vi ut äggen ur skålen och låter dem rinna av på hushållspapper.
Pocherade ägg kan serveras genom att vi värmer smör i en liten skål på full effekt i cirka 30-45 sekunder, smaksätter med salt, peppar och tillsätter fint hackad persilja eller annan grönsak som vi sedan lägger på äggen.
Om vi kokar två ägg samtidigt måste vi räkna med längre koktid, både för vattnet med vinäger och för äggen, där vi lägger till ungefär en halv minut. När vi kokar tre ägg lägger vi till minst en minut till den rekommenderade tiden och vänder skålen en eller två gånger under kokningen.
Äggen blir bättre kokta om vi tillagar högst 3 åt gången.
Ytterligare information om receptet Förlorade ägg
Pocherade ägg, även kända som poached eggs, är en utmärkt delikatess som ofta serveras på toast eller i sallader. Vid tillagningen kokas äggen utan skal i varmt vatten, vilket gör att äggvitorna sätter sig och äggulorna förblir flytande. Denna delikata rätt kan kryddas med olika örter, salt och peppar. Den passar utmärkt som frukost eller lätt lunch och är rik på protein. Pocherade ägg används även ofta i traditionella recept som Eggs Benedict, där de serveras på en engelsk muffin med hollandaise-sås.