Zemlovka

Zemlovka
Förberedelsetid: 60 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Julbrödet skärs i skivor, äpplena skalas och skärs i tunna bitar. Keson blandas med grädden, vi tillsätter äpplena och sötar efter behov. Smöret...

Ingredienser du behöver

4 äpplen
100 g smör
1 mindre julbröd
250 ml vispgrädde
250 g keso
2 ägg
5 matskedar socker
malen kanel

Steg-för-steg instruktioner

Vi skär upp julbrödet i skivor och äpplena skalas först och skärs sedan i tunna skivor.

Vi blandar keso med grädden och äpplena och sötar efter behov. Vi smälter smöret.

Vi smörjer en skål med smör, lägger ett lager julbröd på botten, som vi droppar en tredjedel av smöret över. Sedan lägger vi på keso-blandningen och äpplena och strör över kanel.

Vi lager på tre gånger, där det sista lagret är julbröd. Vi gräddar i en förvärmd ugn på 170 °C i cirka 40 minuter. Vi placerar en ugnsform med vatten på ugnens botten.

Ytterligare information om receptet Zemlovka

Äppelkaka är en traditionell tjeckisk dessert som tillagas av bulle, äpplen och keso. Denna läckra rätt är särskilt populär under de kallare månaderna, när den värmer och glädjer smaklökarna. Äppelkaka grillas vanligtvis till guldbrun och serveras ofta strödd med socker och kanel. Den kan också dekoreras med vaniljsås eller gräddfil. Det är ett utmärkt val för att använda överblivet bröd och ger det en ny dimension av smaker.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 5.0/5 (24 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: För barn
Tag: beaivemális, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, álki, čoarbbealli, čakča, søt borramušat, bullát

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Zemlovka.

Lägg till kommentar