Gröna bönor i gräddsås med dill

Vi använder helst färska bönor, om de inte finns så frysta.
Ingredienser du behöver
2 paket bönskidor
1 st lök
1 st grädde 12%
efter smak strösocker
vinäger
dill
1 - 2 msk smör
salt
efter behov vetemjöl
Steg-för-steg instruktioner
Vi kokar bönorna i kokande saltat vatten i ungefär 10 minuter. Sedan skär vi de kokta bönorna i mindre bitar vid behov.
I en stekpanna smälter vi smöret och fräser den finhackade löken, tillsätter mjölet och slår på vatten från de kokta bönorna.
Efter att ha rört om tillsätter vi även bönorna. Vi tillsätter grädden, dill efter smak, vinäger, socker, salt och efter att ha rört om igen, låter vi bara värma igenom.
Serveras med kokt potatis och ägg som kokats hårt.
Ytterligare information om receptet Gröna bönor i gräddsås med dill
Bönor i gräddsås med dill är en traditionell tjeckisk rätt som gläder smaklökarna hos många köksälskare. Huvudingredienserna är färska eller frysta bönor, grädde och färsk dill, som ger rätten en frisk och aromatisk smak. Denna rätt serveras vanligtvis som tillbehör till kötträtter eller med potatis. Bönor i gräddsås är enkla att förbereda och passar utmärkt för vegetarisk kost. Prova denna välsmakande och näringsrika rätt och berika ditt bord med klassiska tjeckiska smaker.