Gröna bönor i gräddsås med dill

Gröna bönor i gräddsås med dill
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi använder helst färska bönor, om de inte finns så frysta.

Ingredienser du behöver

2 paket bönskidor
1 st lök
1 st grädde 12%
efter smak strösocker
vinäger
dill
1 - 2 msk smör
salt
efter behov vetemjöl

Steg-för-steg instruktioner

Vi kokar bönorna i kokande saltat vatten i ungefär 10 minuter. Sedan skär vi de kokta bönorna i mindre bitar vid behov.

I en stekpanna smälter vi smöret och fräser den finhackade löken, tillsätter mjölet och slår på vatten från de kokta bönorna.

Efter att ha rört om tillsätter vi även bönorna. Vi tillsätter grädden, dill efter smak, vinäger, socker, salt och efter att ha rört om igen, låter vi bara värma igenom.

Serveras med kokt potatis och ägg som kokats hårt.

Ytterligare information om receptet Gröna bönor i gräddsås med dill

Bönor i gräddsås med dill är en traditionell tjeckisk rätt som gläder smaklökarna hos många köksälskare. Huvudingredienserna är färska eller frysta bönor, grädde och färsk dill, som ger rätten en frisk och aromatisk smak. Denna rätt serveras vanligtvis som tillbehör till kötträtter eller med potatis. Bönor i gräddsås är enkla att förbereda och passar utmärkt för vegetarisk kost. Prova denna välsmakande och näringsrika rätt och berika ditt bord med klassiska tjeckiska smaker.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt, Såser, För barn, Vegetarisk
Tag: tjeckiska köket, Sås, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Gröna bönor i gräddsås med dill.

Lägg till kommentar