Äppel- och palsternackssoppa eller palsternacka- och äppelsoppa

Först ska jag koka buljongen. Under tiden fräser jag löken i smör och sedan tillsätter jag fint riven selleri. Jag steker det och tillsätter blandningen i buljongen. Sedan tillsätter jag...
Ingredienser du behöver
1 syrligt äpple
1 l buljong
1 större potatis (eller två)
1 liten selleri
1 lök
1 - 2 klickar smör
0,5 dl grädde
1 nypa socker
1 nypa paprikapulver
salt
malen svartpeppar
socker
1 kvist dill
Steg-för-steg instruktioner
Först kokar jag buljongen. Under tiden steker jag löken i smör. Jag tillsätter fint riven selleri, frästar och sedan lägger jag allt i buljongen.
Jag tillsätter tärnad potatis och låter dem sjuda med kryddorna.
I smör steker jag det rengjorda och skurna äpplet i klyftor. Jag strör lite socker över. Så snart äpplet börjar mjukna, tillsätter jag det i soppan. Jag låter det sjuda en stund och stänger av värmen.
Jag tillsätter grädde, rör om och värmer upp. Jag serverar med piroger av smördeg, som jag bara skär och bakar på en plåt, utan fyllning.
Ytterligare information om receptet Äppel- och palsternackssoppa eller palsternacka- och äppelsoppa
Äppel- och sellerisoppa, även känd som selleriäppelsoppa, är en läcker och uppfriskande maträtt som kombinerar den milda smaken av selleri med den naturliga sötman av äpplen. Denna soppa är ett utmärkt val för grönsaksälskare, eftersom den erbjuder inte bara en fantastisk smak utan även ett rika näringsvärden. Du kan servera den varm eller kall och komplettera med örter för att öka smaken. Den passar perfekt som en lätt förrätt eller hälsosam snack året runt.