Kikärtskräm med svamp och knaperstekt bacon

Av smör och mjöl gör vi en ljus redning som vi späder med buljong, tillsätter kikärtor inklusive lagen (vi kan spara några bitar för dekoration) och…
Ingredienser du behöver
1 burk (420 g) kikärtor eller motsvarande mängd kokta
2-3 kantareller eller andra fasta skogssvampar
4 skivor kryddig magert bacon
1 matsked smör + en tunn skiva
2 matskedar mjöl
grönsaksbuljong
salt
persilja
Steg-för-steg instruktioner
I pannan gör vi en ljus redning av smör och mjöl, som vi sedan kanske späder med buljong. Vi tillsätter kikärtorna med deras lag (vi kan spara några bitar till dekoration) och kokar i 20 minuter.
Vi låter den svalna en stund och mixar den sedan till en slät kräm. Om det behövs, tillsätter vi salt efter smak.
I pannan värmer vi en bit smör, tillsätter större bitar av svamp, saltar dem och låter dem fräsa tills de mjuknar.
De färdiga svamparna tar vi upp, håller dem varma och steker bitar av bacon i pannan.
Vi häller soppan på tallrikar och dekorerar med kikärtor, knaperstekt bacon, svamp och persilja.
Ytterligare information om receptet Kikärtskräm med svamp och knaperstekt bacon
Kikärtskräm med svamp och knaprig bacon är en läcker och näringsrik rätt som förenar smakerna från det orientaliska köket med traditionella ingredienser. Huvudkomponenten är den mjuka kikärtskrämen, som är rik på proteiner och fibrer, vilket gör rätten till ett hälsosamt val. Svampens tillsats ger rätten en distinkt jordig smak, medan den knapriga baconen tillför en krispig kontrast och sälta. Denna rätt är idealisk som förrätt eller lätt middag, som kommer att glädja inte bara veganer utan även köttälskare.